Schutter in Diemen stond al uren op wacht totdat slachtoffer thuiskwam

Onderzoek aan de Rietzangerweg waar een man in zijn auto doodgeschoten is. De auto stond op de oprit van zijn huis. Er is een tent overheen geplaatst. Foto ANP / Evert Elzinga

De man die zondagochtend de 40-jarige Patrick Brisban doodschoot in zijn auto op de oprit van zijn woning in Diemen, stond hem al uren op te wachten. Dat meldt de politie vandaag na het bestuderen van camerabeelden.

Brisban werd rond 05.20 uur doodgeschoten in zijn auto aan de Rietzangerweg. Op de beelden, die vanavond getoond worden in Opsporing Verzocht, is te zien dat de schutter uit een auto stapt die al enkele uren voor de woning geparkeerd staat. Het gaat om een donkerkleurige stationwagen. Het slachtoffer werd vervolgens aangetroffen door de politie om half negen. Buurtbewoners hadden enkele knallen gehoord maar dachten dat het om vuurwerk ging.

Het rechercheteam is op zoek naar mensen die de auto onlangs hebben gezien of het voertuig zondagochtend hebben opgemerkt in de buurt van het huis van Brisban. Ook is de politie op zoek naar mensen die de schutter herkennen. Brisban was een bekende van de politie, hij was eerder gearresteerd in verband met de invoer van 130 kilo cocaïne, maar werd daarna weer vrijgelaten.

    • Anouk Eigenraam