Schippers: afgelasten voetbalwedstrijden goed signaal

Foto ANP / Bas Czerwinski

Minister Schippers van Sport vindt het een goed signaal dat alle wedstrijden van amateurclubs komend weekend worden afgelast. Dat zei ze tegen de NOS.

Schippers noemt de maatregel “een goed moment om eens stil te staan bij de manier waarop we met elkaar omgaan”. Ze hoopt dat ouders met hun kinderen die normaal gesproken op het voetbalveld staan, het gesprek eens aangaan over “hoe ze zich gedragen op het sportveld”. Belangrijk is volgens haar ook dat de kinderen hun ouders aanspreken en vragen stellen:

“Sport is leuk, sport is een wedstrijd en daar zijn emoties bij, dat mag allemaal, maar het moet wel leuk blijven.”

Net zoals minister van Justitie, Opstelten, en de KNVB vanmiddag, is ook de VVD-minister van mening dat de agressie op het voetbalveld “helaas geen incident meer” is. De minister wil dat het tuchtrecht van sportclubs wordt aangescherpt. Ook moeten de politie en het Openbaar Ministerie alerter zijn op het geweld.

    • Anouk Eigenraam