Oud-minister Sorgdrager in onderzoekscommissie

Winnie Sorgdrager leidt het onderzoek naar de dopingcultuur in het wielrennen in Nederland.

Rotterdam. Oud-minister Winnie Sorgdrager zal het onderzoek naar doping in het Nederlandse wielrennen gaan leiden. Dat hebben sportkoepel NOC*NSF en de wielerunie KNWU bekendgemaakt. Ook sportarts Edwin Goedhart en hoogleraar sportontwikkeling Maarten van Bottenburg nemen zitting in de commissie. De commissie is ingesteld naar aanleiding van het Usada-rapport over Lance Armstrong en het afhaken van Rabobank als sponsor van het wielrennen. Zij zal onderzoek doen naar de feiten en bevindingen ten aanzien van dopingcultuur en de anti-dopingaanpak zoals die in de Nederlandse wielersport functioneerde. Het doel is niet om individuele overtreders op te sporen, benadrukt de KNWU. Wel is er de mogelijkheid voor dopingzondaars om, eventueel anoniem en vertrouwelijk, hun verhaal te doen. Novum