Murdoch stopt al weer met iPad-krant The Daily

Mediamagnaat Rupert Murdoch stopt per 15 december met iPad-krant The Daily. De krant werd in februari vorig jaar gelanceerd, maar kon niet genoeg abonnees vinden. The Daily was het eerste dagblad ter wereld dat alleen verscheen op tabletcomputer iPad.

Murdochs bedrijf News Corp investeerde 30 miljoen dollar in The Daily. De krant heeft redacties in New York en Los Angeles, en vooral veel freelancers; dat kost een half miljoen dollar per week.

Murdoch gaat zijn mediaconcern in tweeën delen, in een krantenbedrijf dat News Corp blijft heten, en een film- en tv-bedrijf: Fox Group. Maandag maakte hij een nieuwe directeur bekend: Robert Thomson, nu nog adjunct-hoofdredacteur van Murdochs krant The Wall Street Journal, gaat per 1 januari News Corp leiden. Chase Carey leidt Fox Group. Murdoch blijft bestuursvoorzitter van allebei en CEO van Fox.