Kijktips

Film

Brothers (Jim Sheridan, 2009, VS).

Remake van Brødre (2004) van Susanne Bier, zij het net wat simpeler en eenduidiger. Tobey Maguire (Spiderman) is gedurfd gecast als een all-American hero: sportieve legerofficier, hoeksteen van de samenleving met vrouw (Nathalie Portman) en twee wolken van dochters. In de tweede helft van de film blijkt hij een goede keuze, want bizar gedrag zit hem als gegoten. Als militair Maguire vermist raakt in Afghanistan en wordt doodverklaard, ontfermt zijn broer (Jake Gyllenhaal), tot dat moment een bajesklant die niet wil deugen, zich over het achtergebleven gezin. Totdat zijn grote broer, na een spectaculaire bevrijdingsactie, uit de dood herrijst.RTL8, 20.30-22.40u.

Transsiberian (Brad Anderson, 2008, E/D/GB).

Ouderwets spannende thriller. De sympathieke, maar wat schlemielige Amerikaan Woody Harrelson reist in de Trans-Siberië Expres met zijn vrouw Emily Mortimer van Bejing naar Moskou. Ze waren in Bejing om daar als goede christenen een kindertehuis te ondersteunen. Hun filantropie en christelijke waarden worden gedurende de lange treinreis echter flink op de proef gesteld, in een plot dat draait om een verdwenen partij drugs. BBC 1, 00.55-02.40u.

Informatief

Imagine... Jeanette Winterson.

Alan Yentob reist met Jeanette Winterson naar plekken uit haar jeugd. De schrijfster, die onlangs memoires publiceerde in Why Be Happy When You Could Be Normal, vertelt onder meer over haar jeugd, over de zoektocht naar haar echte moeder en over de diepe crisis waarin ze onlangs verkeerde. BBC 1, 23.35-00.55u.

Sport

Voetbal: Real Madrid-Ajax.

Vanaf 20.45u de laatste wedstrijd in groep D van de Champions League. Na de nabeschouwing volgen om 23.00u samenvattingen van overige wedstrijden. Ned.3, 20.15-23.35u.