Kate en William in verwachting

(FILEs) - A picture dated June 9, 2011 shows Britain's Duke and Duchess of Cambridge, Prince William (L) and Catherine, arriving for a charity gala dinner, their first official royal engagement at Kensington Palace in London. Prince William's wife Catherine is expecting a baby, though she is in hospital suffering severe morning sickness, St James's Palace announced on December 3, 2012. AFP PHOTO/ ADRIAN DENNIS AFP

Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William, is zwanger van hun eerste kind. Dat heeft het Britse koningshuis gisteren bekendgemaakt. Volgens de officiële verklaring bevindt Kate zich momenteel ‘in een zeer vroeg stadium van haar zwangerschap’ en heeft ze veel last van ochtendmisselijkheid, waardoor ze enkele dagen in een Londens ziekenhuis verblijft. Het kind dat op komst is, komt als eerstgeborene van William achter zijn of haar vader in de lijn van de troonopvolging. William zelf is tweede achter zíjn vader, prins Charles. Kate en William trouwden op 29 april 2011. NRC