‘Federatie adviseert juweliers en edelsmeden PostNL te boycotten’

PostNL spreekt de beschuldigingen van de federatie tegen. Foto ANP / Lex van Lieshout

De Federatie Goud en Zilver adviseert haar achterban van juweliers, horlogemakers en gouden edelsmeden geen zaken meer te doen met PostNL. Het laatste halfjaar zouden vermissing en diefstal aan de orde van de dag zijn. De pakketdienst spreekt dit tegen.

In De Telegraaf laat federatiedirecteur Beeuwke Keizer weten dat dit vooral goud, zilver, edelstenen en juwelen betreft. Of de pakketjes aangetekend of verzekerd zijn, maakt volgens de federatie niet uit.

“Wij willen onze branche beschermen tegen deze onveilige situatie, die hen veel problemen oplevert en veel geld kost.”

Overleg met PostNL heeft volgens de federatie niets opgeleverd. “

PostNL heeft de boel gewoon niet op orde. Het is niet gebruikelijk, maar wij hebben de 1250 ondernemers van onze branches aangeraden met andere pakketdiensten zaken te doen.”

PostNL ontkent de beschuldigingen. Volgens een woordvoerder van de postbezorger is er geen verhoging zichtbaar in vermissing en diefstal van goud, zilver of juwelen. Wel adviseert de zegsman juweliers gebruik te maken van een speciale dienst die pakketten extra beveiligd vervoert. Nu gebeurt dat nog weinig, laat hij weten.