Britten gokken op prins of prinses

„We zijn in verwachting”. Met die kop meldde de Britse krant The Times vanmorgen het nieuws dat Kate Middleton, de echtgenote van prins William, anderhalf jaar na hun huwelijk, zwanger is. Bij wedkantoren kan inmiddels worden ingezet op de sekse van het kind, geboortedatum en duur van de bevalling.

Britse media zagen de afgelopen maanden overal hints dat het zo ver was. Waarom toostte Kate onlangs met een glas ijswater in plaats van champagne? Wat bedoelde William toen hij laatst zei: „deze hou ik”, nadat hij van iemand uit het publiek een babypakje kreeg met de tekst ‘papa’s kleine co-piloot’.

Gisteren meldde Buckingham Palace dat de hertogin van Cambridge in het ziekenhuis is opgenomen omdat ze last heeft van „extreme ochtendmisselijkheid” – hyperemesis gravidarum. Niks ernstigs, maar omdat het kan leiden tot uitdroging is het iets om in de gaten te houden. Kate zal een paar dagen in het ziekenhuis blijven en het daarna nog een tijdje rustig aan moeten doen.

Dankzij een vorig jaar aangenomen wet is de sekse van de baby niet meer van invloed op de troonsopvolging. Na haar opa, kroonprins Charles, en haar vader wordt het kind de derde in rij. (Reuters, AP)