Almeerse clubs leggen voetbal stil, willen tocht als eerbetoon en protest

Nieuw Sloten liet gisteren weten "diep geschokt te zijn" en ook alle activiteiten voor deze week schrappen. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

De voetbalclubs uit Almere hebben besloten komend weekend geen wedstrijden te spelen. Na de dood van de 41-jarige grensrechter van S.C. Buitenboys willen zij zaterdagochtend een tocht lopen langs die vereniging als eerbetoon aan de voetbalvader.

Wanneer de familie van de overleden man erachter staan, wordt zaterdagochtend om 11.00 uur verzameld op het terrein van profclub Almere City. De tocht richting het sportpark van Buitenboys moet ook dienen als protest tegen agressie op de velden, meldt een van de clubs, A.S.C. Waterwijk.

De Almeerse clubs volgen met het besluit het voorbeeld van Buitenboys, dat alle wedstrijden voor deze week al schrapte. De 41-jarige man werd zondag geschopt en geslagen door 15 en 16-jarige spelers van de Amsterdamse club S.V. Nieuw Sloten. Hij overleed gisteren aan de gevolgen van die mishandeling. De eerste club uit Amsterdam heeft zich met TOS ook gemeld met het afgelasten van alle wedstrijden.

Vanochtend is de KNVB op bezoek geweest bij Buitenboys. De voorzitter van de club had gisteravond in Pauw & Witteman kritiek op het uitblijven van steun vanuit de bond. De KNVB maakt later vandaag vervolgstappen bekend.

    • Jules Seegers