A banana a day keeps the doctor away

Mensen verzamelen soms de gekste dingen. Vaak wordt hun huis dan een enorme uitdragerij van spullen. Waarom zou je er dan geen museum van maken? De Amerikaanse Fred Garbutt, helemaal gek van bananen, vond dat ook een goed idee en richtte zijn eigen bananenmuseum op.

Zijn Internationale Bananen Museum in het zuiden van Californië ligt aan de snelweg 111 in Mecca, niet zover van Palm Springs. Het museum herbergt de grootste verzameling aan bananen parafernalia. Garbutt, die niet alleen een prachtig bananenhemd aan heeft en wiens auto uiteraard ook geel is, heeft ze allemaal gekocht, veel schafte hij ook online aan.

“Ik zag dan iets online en dacht, dit is zo gaaf, ik moet het hebben!”

De vrouw van Garbutt vind het overigens niet zo heel leuk, vertelt hij:

“Ze vond het vreselijk vernederend.”

Nu denk je misschien hoeveel dingen kan je vinden in de vorm van een banaan? Onnoemelijk veel, zo blijkt uit het filmpje, van bananentandenstokers tot bananenbestek:

    • Anouk Eigenraam