Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

‘Vier of vijf spelers betrokken bij mishandeling van grensrechter’

Betrokkenen lopen de kantine van SC Buitenboys in om een bijeenkomst bij te wonen, nadat bekend is geworden dat de grensrechter is overleden die mishandeld is door een jeugdelftal van Nieuw Sloten. ANP / Robin van Lonkhuijsen
Betrokkenen lopen de kantine van SC Buitenboys in om een bijeenkomst bij te wonen, nadat bekend is geworden dat de grensrechter is overleden die mishandeld is door een jeugdelftal van Nieuw Sloten. ANP / Robin van Lonkhuijsen

Bij de mishandeling van de grensrechter van Buitenboys waren gisteren niet drie, maar vier of vijf spelers van tegenstander Nieuw Sloten betrokken. Dat zegt de voorzitter van de voetbalvereniging, meldt de NOS.

De voorzitter, Marcel Oost, zei dat vanavond op basis van een verklaring van de 41-jarige grensrechter zelf. Die werd kort na afloop van de wedstrijd herhaaldelijk geschopt en geslagen. Hij kon op eigen kracht naar de kantine komen, maar moest later op de middag toch naar het ziekenhuis. Vandaag overleed hij daar aan zijn verwondingen. In de kantine zou hij nog hebben gezegd dat het om vier of vijf mishandelaars ging.

Vanochtend vroeg rond 5:00 uur zijn drie jongens, van 15 en 16 jaar oud, gearresteerd.

‘Mishandelaars gingen eerder de fout in’

De B1 van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten is eerder bij een geweldsdelict op het veld betrokken geweest. Dat zei de Amsterdamse wethouder van sport Eric van der Burg (VVD) vanavond in Nieuwsuur.

Wat er eerder is gebeurd, is niet duidelijk. De spelers die toen over de schreef gingen waren tijdelijk geschorst. Van der Burg benadrukt dat hij niet weet of het om dezelfde jongens gaat en dus niet kan oordelen of zij überhaupt nog wel op het veld mochten staan.