Uitgelicht

Film

Fame (Kevin Tancharoen, 2009, VS). Overbodige remake van filmhit uit 1980 over de problemen van leerlingen van een Amerikaanse kleinkunstacademie, die tot een zeer populaire tv-serie aanleiding gaf. Met Kelsey Grammer en Bebe Neuwirth.RTL 8, 20.30-22.35u.

Fast & Furious. (Justin Lin, 2009, VS). Vierde deel uit de populaire serie straatracefilms, waarin de vier helden uit deel één weer verenigd worden: snelheidsduivel en stoere bink Dom (Vin Diesel), FBI-agent Brian (Paul Walker) en stoere vrouwen Mia (Jordana Brewster) en Letty (Michelle Rodriguez), die niet bang zijn voor een beetje vet onder hun nagels. Doms terugkeer naar Los Angeles wordt gemotiveerd door een wraakverhaal waarin hij het opneemt tegen een bende drugdealers. Voor liefhebbers van opgevoerde auto’s, actie en experimentele special effects.Veronica, 20.30-22.40u.

Duplex (Danny DeVito, 2003, VS). Ben Stiller en Drew Barrymore zijn een sympathiek echtpaar dat dolblij is met zijn nieuwe huis. De oude huurster op de bovenverdieping nemen ze voor lief, tot die hen compleet gek maakt met haar gezeur. Hierdoor veranderen ze langzamerhand in een stel moordenaars die alles in het werk stellen om de oude vrouw (Eileen Essell) uit de weg te ruimen.BBC 1, 00.20-01.40u.

Informatief

Voetbal, Keek en Kibbeling. De komende twee weken zendt de EO elke werkdag deze docusoap uit, waarin we meeleven met een aantal inwoners van Spakenburg. In het voormalige vissersdorp spelen oude waarden als hard werken en familie nog steeds een belangrijke rol, maar maatschappelijke veranderingen zijn ook aan Spakenburg niet onopgemerkt voorbijgegaan. Twee keer per jaar staat echter de hechte gemeenschap op zijn kop en is het dorp tot op het bot verdeeld. Dan spelen de twee voetbalclubs van het dorp tegen elkaar. De ene helft van het dorp is blauw (SV Spakenburg), de andere is rood (IJsselmeervogels). Ook bij de hoofdpersonen is deze deling duidelijk merkbaar.Ned.1, 19.25-20.00u.

Inside Claridge’s. Deel 1 van driedelige documentaire over personeel en gasten van het vijfsterrenhotel in het Londense Mayfair. De prijzen lopen er op tot £ 6900 per nacht. BBC 2, 22.00-23.00u.

Amusement

Love in the wild. „Zestien good looking singles zoeken in een ruig landschap naar hun true match. Froukje de Both presenteert dit ultieme liefdesavontuur.”RTL 5, 20.30-21.30u.

Penoza II. Carmen ontmoet haar oude vriendin Sandrina, die haar vertelt dat Hanneke in haar oude huis woont. Hanneke is blij dat ze Irwan mag ophalen bij de gevangenis. Daar wacht ook Berry, om Irwan hardhandig aan wat oude rekeningen te helpen herinneren. Ned.3, 23.10-00.00u. (herh. zondagavond)