Sprinter Mariano betrapt met cocaïne in zijn koffer

De Nederlandse sprinter Brian Mariano is zaterdag op de luchthaven van Curaçao aangehouden met 720 gram cocaïne in zijn koffer. Dat heeft de douane op Curaçao bevestigd.

De drugs werden volgens een woordvoerder van de douane gevonden nadat speurhonden aansloegen bij de koffer van Mariano in de bagageafdeling van het vliegveld. Na onderzoek bleek de cocaïne te zijn verstopt in een dubbele bodem.

Mariano heeft in de media op Curaçao verklaard niets af te weten van drugs in zijn bagage. Een onbekende zou de cocaïne zonder zijn medeweten in de koffer hebben gestopt.

De douane heeft Mariano na verhoor vrijgelaten. Volgens de douane is dat een standaard procedure als de verdachte een first offender met een hoeveelheid van minder dan duizend gram is. De atleet heeft daarop een nieuw ticket gekocht om zijn reis te kunnen vervolgen. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor justitie op Curaçao.

De 27-jarige Mariano, viervoudig Nederland indoorkampioen op de 60 meter, is geboren op Curaçao, maar woont in Nederland. Afgelopen zomer werd hij met de Nederlandse estafetteploeg (4x100 meter) in Helsinki Europees kampioen en zesde bij de Olympische Spelen.

Gisteren werd bekend dat het estafetteteam een van de drie genomineerden is voor de titel sportploeg van het jaar. (Novum)