Ook moeder Papandreou zou heimelijk bankieren

Zelf ontkent ze, maar volgens Griekse kranten heeft Margaret Papandreou in Zwitserland een geheime bankrekening met een saldo van 550 miljoen euro. Margaret Papandreou is de moeder van de socialistische ex-premier George Papandreou.Volgens de krant To Vima staat de rekening bij een filiaal van de britse bank HSBC in Genève niet op haar eigen naam maar op die van een ambtenaar.

De fiscale opsporingsdienst meent echter zeker te weten dat het feitelijk draait om Margaret Chant, zoals de intussen 89-jarige vrouw heette toen ze in 1951 trouwde met de linkse Berkeley-student Andreas Papandreou. Haar naam zou voorkomen op de zogeheten ‘Lagardelijst’. Op dit document, dat de toenmalige Franse minister van financiën, Christine Lagarde in 2010 toespeelde aan de regering van nota bene George Papandreou, staan de namen van bijna tweeduizend Grieken die hun vermogen naar Zwitserland hebben weg gesluisd om de belastingdienst in eigen land te ontwijken.

Margaret Papandreou noemde de aantijgingen in de Griekse pers een „leugen”. Ze zijn in haar ogen wraak voor het feit dat de „familie Papandreou nooit dienstbaar is geweest aan belangengroepen”. De Papandreou’s zijn een van de families die Griekenland al sinds mensenheugenis domineren. Zowel haar zoon George jr. als haar ex-man Andreas en schoonvader George sr. waren ooit premier.