Nieuw op twitter: @Pontifex

Als @Pontifex schrijft paus Benedictus XVI vanaf vandaag tweets. Toen de officiële naam van de twitteraccount iets voor het middaguur bekend werd, kwamen er per minuut ongeveer honderd volgers bij. De tweets verschijnen in verschillende talen. Naast de hoofdaccount (Engels) zijn er ook accounts in het Duits, Spaans, Portugees, Pools, Italiaans, Frans en Arabisch.

Jezus was „een communicator die de mensen uit zijn tijd toesprak in hun eigen taal”. Dat wil de 85-jarige leider van de rooms-katholieken ook doen, zei aartsbisschop Celli, voorzitter van de Pauselijke Raad voor Sociale Communicatie, tegen de Osservatore Romano, het dagblad van het Vaticaan.

De inhoud van de eerste tweet was rond het middaguur nog niet bekend. Die zou door de paus zelf verzonden worden. Voor volgende tweets worden medewerkers ingeschakeld. De nieuwsdienst van het Vaticaan maakt al enige tijd gebruik van twitteraccounts, in verscheidene talen.