Movember is achter de rug, maar nu komt ‘t: how to kill that moustache?

epa00542530 Elmar Weisser twirled his full beard to a Brandenburg Gate during the Mustache World Championships in Berlin, Germany, Saturday 01 October 2005. The organisers expect 250 bearded people from all over the world. EPA/TIM BRAKEMEIER
epa00542530 Elmar Weisser twirled his full beard to a Brandenburg Gate during the Mustache World Championships in Berlin, Germany, Saturday 01 October 2005. The organisers expect 250 bearded people from all over the world. EPA/TIM BRAKEMEIER Een diehard snor- / baarddrager tijdens een competitie in Berlijn.

Wereldwijd lieten mannen afgelopen maand hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker. Maar nu december is aangebroken, zal die dertig dagen lang gekweekte ‘mo’ moeten sneuvelen. De hamvraag: how to kill that moustache?

De man kweekt een band met zijn zogenoemde “mouthbrow” stellen de makers van het onderstaande filmpje. En dat is niet zomaar, want de snor zien de makers als hét toonbeeld van mannelijkheid. Vraag je dan ook goed af of je je mannelijkheid eraf wil scheren, stellen de makers in iets andere woorden.

Maar mocht je er toch heilig van overtuigd zijn een snorvrij bestaan te willen leiden, ga dan uiterst secuur te werk. Neem afscheid van de haren boven je lip en zorg ervoor dat je naaste dat ook doet. Zelfs als ze die met alle graagte ziet verdwijnen, moet je haar dwingen tot een afscheidskus. Maar bedenk ook dat nu het moment daar is om alles te doen wat je zonder snor niet kan: snorschilderen, een detective uit de jaren zeventig nabootsen en… ja, verder kwamen de makers niet.

Niet direct scheren, eerst knippen

Neem in de cruciale minuten voor het het sneuvelen van je snor niet direct de scheermes in de hand. Daar is je tere huid veel te gevoelig voor. Begin voorzichtig met knippen en scheer de rest dan af. Huilen mag, moet niet. Maar doe dan wel de badkamerdeur dicht, zodat er geen getuigen zijn.

‘Movember’ heet de beweging die zeven jaar geleden in Australië begon en nu ook hier is. De maand van de snor (‘moustache’ en november) wil een taboe doorbreken.
Vrouwen dragen in oktober een roze lintje om aandacht voor borstkanker te vragen; mannen laten nu in november hun snor staan om de aandacht te vestigen op prostaatkanker.

Bekijk ook het artikel ‘De snor op kantoor, een fenomeen voor november’ van afgelopen vrijdag.