Kortkolom sport

Skiester Lindsay Vonn heerst in Lake Louise

Rotterdam. Skiester Lindsay Vonn heeft afgelopen weekend tijdens wereldbekerwedstrijden in het Canadese Lake Louise drie onderdelen gewonnen. De olympisch kampioene was vrijdag en zaterdag de sterkste op de afdaling en voegde daar gisteren een zege op de Super G aan toe. Voor de 28-jarige Vonn is het de 56ste wereldbekerzege. Het record van de Oostenrijkse Annemarie Moser-Pröll (62) komt dichtbij voor de Amerikaanse, die begin dit seizoen aankondigde graag een wedstrijd bij te mannen te willen meedoen. Dat verzoek werd door de internationale skifederatie FIS afgewezen. (NRC)

Alberda tijdelijk in dienst van roeibond

Rotterdam. Joop Alberda gaat de komende drie maanden aan de slag bij de Nederlandse roeibond KNRB. In opdracht van sportkoepel NOC*NSF en de bond moet hij het fundament leggen voor een succesvol topsportsysteem. Gezien de magere prestaties van de Nederlandse roeiers op de laatste WK’s en de Olympische Spelen in Londen zijn alle partijen ervan overtuigd dat veranderingen noodzakelijk zijn om de resultaten te verbeteren. Alberda was tussen 1992 en 1996 bondscoach van de volleybalmannen, waarmee hij stopte na het veroveren van olympisch goud. (Novum)

David Beckham verlaat VS in stijl

Rotterdam. Hij was grotendeels in zijn eentje verantwoordelijk voor de toenemende populariteit van het voetbal in de Verenigde Staten: De Engelsman David Beckham. Zes jaar geleden vertrok hij van Real Madrid naar de Los Angeles Galaxy. Zaterdag speelde hij zijn laatste wedstrijd voor de ploeg uit Californië. In Los Angeles werd Houston Dynamo met 3-1 verslagen. Het betekende de tweede landstitel op rij. De 37-jarige David Beckham maakte onlangs bekend niet verder te gaan in Los Angeles. Hij is naar eigen zeggen toe aan een laatste uitdaging, het liefst bij een club die actief is in de Champions League. Sinds zijn komst is het Amerikaanse soccer in aanzien gegroeid. (NRC)

Grandslamzege voor judoka Linda Bolder

Rotterdam. Judoka Linda Bolder heeft bij het grandslamtoernooi in Tokio goud veroverd in de klasse tot 70 kilogram. Ze was in de finale in de golden score te sterk voor de lokale favoriet Haruka Tachimoto. Bolder werd in de verlenging eerst bestraft met shido, maar stelde vervolgens op de rand van de mat met een yuko de zege veilig. (Novum)

Regels badminton aangescherpt na rel

Rotterdam. De mondiale badmintonfederatie BWF heeft de regelgeving in het dubbelspel aangepast. De badmintonfederatie hoopt daarmee situaties te voorkomen zoals op de Olympische Spelen in Londen. Toen probeerden vier koppels hun laatste pouleduel te verliezen om een sterke tegenstander in de knock-outfase te ontlopen. Veel hielp het de badmintonsters, onder wie de wereldkampioenen uit China, niet. Ze werden vanwege hun onsportieve spel gediskwalificeerd. (Novum, AP)