Gladheid en drukke spits verwacht - treinverkeer verstoord

Foto ANP/Robin Utrecht

Na een koude nacht waarin het licht vroor wordt vanochtend op diverse plaatsen in het land sneeuw verwacht, wat tot gladde wegen leidt en een zware ochtendspits waarschuwt het KNMI vanochtend.

De grootste kans op gladheid bestaat in het oosten van het land, daar valt naar verwachting sneeuw die blijft liggen en voor problemen op de weg kan zorgen. De eerste natte sneeuw valt vanochtend in Zeeland, en gedurende de uren daarna breidt de neerslag en gladheid zich uit over het hele land.

De politie roept mensen op waakzaam te zijn bij het autorijden:

Twitter avatar Politie Politie Nederland Gaat u straks nog de weg op? Handig om van tevoren even te lezen, tips voor het rijden bij #gladheid: http://t.co/wVL884bZ #veiligthuiskomen

De NS liet gisteren weten dat op het spoor de situatie nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Op enkele trajecten zorgt het winterweer voor vertragingen en uitgevallen treinen, met name rond de steden Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Twitter avatar NS_online NS online Rotterdam-Utrecht, Den Haag-Dordrecht, Rotterdam-Vlaardingen: minder treinen door de weersomstandigheden. http://t.co/z23egl7C #rtd