Grensrechter mishandeld

Drie jeugdige amateurvoetballers uit Amsterdam zijn gearresteerd voor mishandeling van een grensrechter. De man (41) is opgenomen in het ziekenhuis en verkeert in kritieke toestand. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

De jongens van 15 en 16 jaar speelden gisteren met hun team, de B1 van Nieuw Sloten, tegen de B3 van Buitenboys in Almere. „Tijdens de wedstrijd lieten verschillende spelers merken het niet eens te zijn met beslissingen van de grensrechter”, zegt een woordvoerder van de politie Flevoland.

De lijnrechter werd direct na afloop van de wedstrijd door een aantal jongens tegen de grond gewerkt en geslagen en getrapt. De man stond op en rende weg, maar de jongens achtervolgden hem en mishandelden hem opnieuw. Een paar uur later werd hij onwel op het terrein van de voetbalclub.

Onderzoek van de politie leidde tot drie aanhoudingen in Amsterdam, vanmorgen vroeg. De drie jongens worden vandaag verhoord. De politie sluit meer arrestaties in deze zaak niet uit.

Het bestuur van Nieuw Sloten laat op de website van de voetbalclub weten excuses te hebben aangeboden aan Buitenboys „voor dit wangedrag”. Ook heeft het bestuur het betrokken team uit de competitie gehaald. „Het lidmaatschap van de aanstichters van de molestatie wordt per direct ontbonden. De namen worden aan de KNVB doorgegeven”, schrijft het bestuur van Nieuw Sloten.

Buitenboys gaat aangifte doen van het incident.