Opinie

Geluk zit in een klein poppetje

Mijn dochter wordt 5 en op school wordt een zoete traktatie niet gewaardeerd. Maanden verzamelde ik luciferdoosjes, we knutselen met verf en kleurige lapjes stof. Mijn dochter glimt bij het vooruitzicht om met de mand vol “minibedjes” de klas rond te gaan. Nu nog piepkleine gelukspoppetjes kopen. Maar in Almere hebben ze er maar vier,

Mijn dochter wordt 5 en op school wordt een zoete traktatie niet gewaardeerd. Maanden verzamelde ik luciferdoosjes, we knutselen met verf en kleurige lapjes stof. Mijn dochter glimt bij het vooruitzicht om met de mand vol “minibedjes” de klas rond te gaan. Nu nog piepkleine gelukspoppetjes kopen. Maar in Almere hebben ze er maar vier, geen 28. Met de auto naar Amsterdam dan maar. In de Damstraat koop ik ze, alle 28. Snel terug. Links voorsorteren. Voor het stoplicht voel ik aan mijn jaszak vól geluksbrengers. Ik glimlach.

Plots zie ik in m’n achteruitkijkspiegel de tram de hoek om komen. Paniek! Ik hoor een oorverdovend getrrringel … en voel hoe hij langs mijn auto schuurt.

Miriam van der Pol