Eerste sneeuwvlokken vallen: NS past dienstregeling aan

Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Door de gladheid op het spoor rijden er vandaag minder treinen in Zuid-Holland, met name in de regio Rotterdam. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

De NS heeft besloten om uit voorzorg wat treinen te schrappen, zodat er meer ruimte is om mogelijke sneeuwoverlast op te vangen. De verstoring is naar verwachting rond 11.30 uur verholpen, meldt de NS.

‘Vervelend, maar nodig om eventuele vertragingen op te vangen’

De NS in een reactie:

Wij beseffen dat dit vervelend is voor onze klanten. Deze voorzorgsmaatregel zetten wij echter in om eventuele verstoringen en vertragingen als gevolg van het weer beter op te kunnen vangen en meer betrouwbare reisinformatie te kunnen bieden.

Meer winterweer verwacht

In de middag wordt meer winterweer verwacht, maar dan vooral in het oosten van land. Het is volgens een woordvoerder van de NS nog te vroeg om te zeggen of in de middag ook minder treinen rijden.

“We houden de situatie nauwlettend in de gaten en als het nodig is nemen we maatregelen. Vooralsnog lijkt een andere regeling in de middag niet nodig.”

Treinverkeer naar Amsterdam lag vanochtend stil

Daarnaast heeft het treinverkeer van en naar Amsterdam Amstel vanochtend stil gelegen op last van de politie. Volgens AT5 ging het om een verdacht pakketje. Inmiddels is het treinverkeer weer langzaam op gang gekomen.

Twitter avatar NS_online NS online Van en naar Amsterdam Amstel: de politie heeft de sporen weer vrijgegeven. Treindienst hervat. http://t.co/z23egl7C #Asa

Op de trajecten Den Haag-Dordrecht, Rotterdam-Utrecht en Rotterdam-Vlaardingen rijden minder intercity’s en sprinters.