Ongeval A20 hindert avondspits - weinig problemen door winterweer

De A20, Gouda - Hoek van Holland, is afgesloten bij het Terbregseplein nadat daar een vrachtauto, een tankwagen en een auto op elkaar waren gebotst. De tankwagen vloog in brand. De automobilist is door het ongeval om het leven gekomen; de twee vrachtwagenchauffeurs konden zich in veiligheid brengen. Foto ANP / Frank de Roo

Ook het verkeer in de avondspits zal worden gehinderd door het dodelijke truckongeval dat vanochtend bij knooppunt Terbregseplein op de A20 richting Hoek van Holland gebeurde. De vrachtwagen die op een auto botste is geladen met een grondstof voor wasmiddelen. De vrachtwagen kan pas worden weggesleept als de lading is overgepompt, meldt de ANWB.

Bij het ongeval kwam de bestuurder van de auto om. Beide rijbanen waren om 10.30 uur nog afgesloten. De verwachting is dat de rijbaan richting Gouda rond 11.30 uur weer open gaat.

Het overpompen van de lading gaat heel langzaam, zegt een woordvoerder tegen persbureau Novum. Waarom dat zo is, is niet bekend:

“Maar Rijkswaterstaat verwacht pas om 19.00 uur klaar te zijn. Verkeer kan omrijden via Den Haag over de A13, maar daar staat normaal al file dus dat wordt heel druk. Een andere omleiding is via Gorinchem over de A27. Ook daar staat vaak een file.”

De avondspits gaat daarom flinke last hebben van de nasleep van het ongeluk, verwacht de zegsman. In de middag wordt meer natte sneeuw en regen verwacht, maar die is volgens de woordvoerder voor de avondspits uit de drukkere gebieden verdwenen.

Foto ANP / Erik van 't WoudFoto ANP / Erik van 't Woud

Problemen door sneeuw en gladheid vallen mee

De verwachte problemen veroorzaakt door sneeuw en vorst blijken vanochtend verder mee te vallen. Op Schiphol bleven ernstige vertragingen en annuleringen uit en op de weg zorgden regen en sneeuw voor slechts iets langere files. Op het spoor was sprake van enige vertraging, doordat de NS uit voorzorg minder treinen liet rijden in de Randstad.

Op het spoor moesten reizigers rekening houden met een vertraging tot een halfuur. De beperkingen golden onder meer tussen Den Haag Centraal en Dordrecht, Rotterdam Centraal en Hoek van Holland en tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal. Rond 11.00 uur kwam de normale dienstregeling weer op gang.

Sneeuw gaat in loop van dag over in regen

De meeste sneeuw viel ‘s ochtends in het midden van het land. In Utrecht lag rond 11.00 uur zo’n 1 à 2 centimeter sneeuw. In die regio blijft het nog enkele uren sneeuwen. In Gelderland, Overijssel en het noorden van Limburg wordt in de ochtend en aan het begin van de middag nog flinke sneeuw verwacht. In die regio blijven naar verwachting eveneens enkele centimeters liggen.

In de loop van de dag kan ook het noordoosten nog sneeuw krijgen. Aan het einde van de middag gaat de sneeuw in het hele land over in regen. Ook dinsdag en de dagen daarna gaat het regenen en valt er natte sneeuw. Vrijdag is er opnieuw kans dat de sneeuw blijft liggen.

Twitter avatar weeronline weeronline Sneeuwkaart Nederland. Verwachting van sneeuw naar regen. #sneeuw - http://t.co/q001z181