Dochter vastgoedbedrijf TCN failliet

Er is opnieuw een belangrijke poot van de Nederlandse vastgoedgigant TCN omgevallen. TCN Media Park BV, de beheerder van het Media Park in Hilversum, is door de rechtbank in Amsterdam op 23 november failliet verklaard. Dat is dit weekeinde door verschillende regionale media naar buiten gebracht.

TCN bevestigt het faillissement in een verklaring op zijn website. Eerder raakten al andere belangrijke dochters en vennootschappen van de projectontwikkelaar in de problemen. Een aantal dochters heeft uitstel van betaling aangevraagd.

Het moederbedrijf zelf is door alle problemen aan het wankelen geraakt. Begin deze maand vroeg TCN surseance aan. Directe aanleiding vormden problemen bij dochter Brandboxx Modecentrum Almere. Die dochter was actief bij de exploitatie van het 35.000 vierkante meter grote modecomplex, maar kon de huur niet meer betalen door (gedeeltelijke) leegstand.

TCN is de derde grote projectontwikkelaar in Nederland die in problemen is gekomen. Eerder dit jaar ging Phanos failliet. Ook Eurocommerce van vastgoedondernemer Ger Visser ging bankroet. TCN beheert een vastgoedportefeuille van zo’n 410 miljoen euro. Er werken circa 200 mensen. Het bedrijf wordt geleid door ondernemer Rudy Stroink.

TCN benadrukt dat het faillissement alleen het beheer van het Media Park betreft. Het vastgoed zelf, dat TCN mede ontwikkelde, zou er buiten vallen. Het eigendom daarvan ligt bij een joint venture van TCN met het Engelse vastgoedbedrijf Europa Fund II, Media Park Enterprise geheten.