Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

De Britse prins William en zijn Kate krijgen een kindje

Prins William en Kate Middleton tijdens hun huwelijk op 29 april 2011. Kate is zwanger van hun eerste kindje.
Prins William en Kate Middleton tijdens hun huwelijk op 29 april 2011. Kate is zwanger van hun eerste kindje. Foto EPA / Dominic Lipinski

Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William, is zwanger van hun eerste kind. Dat heeft het Britse koningshuis vanmiddag bekendgemaakt.

Volgens de officiële verklaring bevindt Kate zich momenteel ‘in een zeer vroeg stadium van haar zwangerschap’ en heeft ze veel last van ochtendmisselijkheid, waardoor ze enkele dagen in een Londens ziekenhuis verblijft.

Het kind dat op komst is komt als eerstgeborene van William achter zijn of haar vader terecht in de troonopvolging. William zelf is tweede achter zíjn vader, Prins Charles.

Dat Middleton zwanger is, is geen verrassing, zegt onze correspondent in Londen, Titia Ketelaar:

“Ik zou bijna willen zeggen: het hoort bij haar beroep. Kate en William hebben eerder gezegd dat ze even wilden wachten en wilden genieten van het huwelijksleven. In mei van dit jaar zei William tegen Katie Couric van ABC dat hij graag kinderen wil. Dus dit lag zeker in de lijn der verwachting.”

De Britse premier Cameron zegt ‘verheugd’ te zijn met het nieuws en denkt dat de twee goede ouders zullen zijn:

Twitter avatar David_Cameron David Cameron I’m delighted by the news that the Duke and Duchess of Cambridge are expecting a baby. They will make wonderful parents.

William en Kate, beiden dertig jaar oud, trouwden op 29 april 2011. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studententijd.

De baby heeft al een Twitteraccount.