Douane Curaçao vindt cocaïne in bagage van Nederlandse atleet

LONDEN - Nederland is zesde geworden in de estafette 4x 100m in het olympisch Stadion op de olympische spelen in LOnden 2012. Op de foto kijken Brian Mariano, Churandy Martina, Giovanni Codrington en Patrick van Luyk naar het scorebord.
LONDEN - Nederland is zesde geworden in de estafette 4x 100m in het olympisch Stadion op de olympische spelen in LOnden 2012. Op de foto kijken Brian Mariano, Churandy Martina, Giovanni Codrington en Patrick van Luyk naar het scorebord. Brian Mariano (l) en Churandy Martina (r) na hun optreden op de Olympische Spelen afgelopen zomer. Foto ANP / Olaf Kraak

Sprinter Brian Mariano is op de luchthaven van Curaçao aangehouden met 720 gram cocaïne in zijn bagage. Dat heeft de douane op Curaçao bevestigd.

De drugs werden volgens een woordvoerder van de douane gevonden nadat speurhonden aansloegen bij de koffer van Mariano in de bagageafdeling van het vliegveld, meldt persbureau Novum. Na onderzoek van de koffer bleek de cocaïne verstopt te zijn in een dubbele bodem.

Mariano is na verhoor vrijgelaten

Mariano heeft in de media op Curaçao verklaard niets af te weten van drugs in zijn bagage. Een onbekende zou de cocaïne zonder zijn medeweten in zijn koffer hebben gestopt. De douane heeft Mariano na verhoor vrijgelaten. Volgens de douane is dat een standaard procedure als de verdachte een ‘first offender’ met een hoeveelheid van minder dan duizend gram is. De atleet heeft daarop een nieuwe ticket gekocht om zijn reis te kunnen vervolgen. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor justitie op Curaçao.

De 27-jarige Mariano is geboren op Curaçao, maar woont in Nederland. Afgelopen zomer kwam hij uit voor Nederland op de Olympische Spelen in Londen. Hij maakte deel uit van de estafetteploeg, die zesde werd op de 4×100 meter hardlopen. Mariano is viervoudig Nederlands kampioen op de 60 meter indoor. Hij won die titel in 2009, 2010, 2011 en 2012.