Chaos op ringweg Rotterdam door dodelijk ongeluk

Archieffoto uit 2010 van de A20 bij Rotterdam. Foto ANP / Robin Utrecht

Door een dodelijk ongeluk op de A20 is het verkeer in en rond Rotterdam vanochtend vastgelopen. Een vrachtwagen en een auto botsten bij knooppunt Terbregseplein op elkaar. De bestuurder van de auto kwam daarbij om het leven. De vrachtwagenchauffeur raakte volgens de politie lichtgewond.

De cabine van de vrachtwagen vloog in brand, waardoor A20 in beide richtingen werd afgesloten. De vrachtwagen vervoerde geen gevaarlijke stoffen, meldt persbureau Novum. Mogelijk waren er meer auto’s bij het ongeluk betrokken. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. Het wegdeel tussen Gouda en Hoek van Holland is dicht, net als het stuk tussen het Schieplein en Gouda in tegenovergestelde richting. Op de weg liggen brokstukken. Het is nog niet duidelijk wanneer de A20 weer open kan.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Op alle doorgaande wegen aan de noordkant van de Nieuwe Maas in Rotterdam staat ’t vast. Ongeluk #A20 Terbregseplein

Meer files, maar problemen door gladheid vallen mee

Op het hoogtepunt stond er maandagochtend 350 kilometer file in het hele land. Normaal is dat 250 kilometer, meldt een woordvoerder van de ANWB. Eerder werd verwacht dat gladheid in de spits voor problemen zou zorgen, maar dat valt volgens de zegsman erg mee. “De dagelijkse files zijn wat langer, maar het loopt nog niet echt uit de hand. De problemen rond Rotterdam zijn een stuk vervelender.”