Brieven

Koester inderdaad alfa’s, want bèta’s komen er niet

Op de Opiniepagina (26 november) breekt Jan Blommaert een lans voor de inzet van alfa’s voor het oplossen van economische en engineering-problemen. Dit is helemaal juist, want technisch personeel is inderdaad niet meer te krijgen.

Daarom is de oplossing van Blommaert het onderzoeken waard: een alfa als loodgieter met een ‘alternatief denkspoor’. Dat is de enige optie die ons nog rest!

Sander van Reedt Dortland

Den Haag

Veel gezinnen zouden blij zijn met de ‘halalwoning’

Ook veel autochtone gezinnen zouden de halalwoning koesteren. De centrale entree organiseert op een natuurlijke manier de scheiding tussen slaap- en leefvertrekken. Extra bergruimte bij de entree zal niet alleen gewaardeerd worden door het allochtone gezin.

Een zo groot mogelijke woon- en eetkamer met open keuken is minder populair. Juist meer, kleinere (slaap)kamers worden gewaardeerd.

Jeroen Atteveld, Bas Liesker

Heren 5 Architecten

‘Halalwoningen’ kunnen prima – in Saoedi-Arabië

Woningbouwcoöperatie Eigen Haard heeft het krankzinnige idee om halal te bouwen. Dit betekent aparte ruimtes voor man en vrouw en een lage kraan voor religieuze voetwassingen.

De apartheid – afgeschaft in Zuid-Afrika – komt steeds dichterbij in ons land. Islamitisch wonen kan heel goed in Saoedi-Arabië. Nederlandse moslims kunnen desgewenst daarnaartoe verhuizen.

Alphons Mantel

Utrecht