American football in shock: prof doodt vriendin en zichzelf

De Amerikaanse footballcompetitie NFL is zaterdag opgeschrikt door een groot drama. Jovan Belcher (25), speler van de Kansas City Chiefs, doodde eerst zijn vriendin en beroofde daarna zichzelf van het leven. Dat heeft de politie in Kansas City bevestigd.

Belcher schoot zichzelf door het hoofd op het trainingsveld van Kansas City, voor de ogen van zijn coach Romeo Crennel en algemeen directeur Scott Pioli.

Volgens de politie in Kansas zou Belcher eerst een paar minuten gesproken hebben met zijn coach en directeur. Toen hij de agenten het veld zag opkomen, liep hij weg en schoot zichzelf door het hoofd.

Belcher zou niemand bedreigd hebben op het complex van zijn club. Hij zou Crennel en Pioli hebben bedankt voor alles wat ze voor hem gedaan hadden sinds hij bij de Chiefs speelde. Belcher tekende in 2009 een contract in Kansas.

Eerder op de dag had de Amerikaanse politie een melding binnengekregen van een incident waarbij een vrouw meerdere keren beschoten zou zijn. Het bleek de 22-jarige vriendin van Belcher. Zij overleed op weg naar het ziekenhuis aan haar verwondingen. De twee hadden drie maanden geleden een dochter gekregen. Over de motieven van Belcher is nog geen duidelijkheid.

Een dag na het drama kwamen de Kansas City Chiefs ondanks alles in actie in de National Football League. Na overleg met competitieleiders besloot de ploeg de wedstrijd in het eigen stadion Arrowhead tegen de Carolina Panthers gewoon te laten doorgaan.

In een verklaring lieten de Chiefs weten diep bedroefd te zijn door de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag. „Met onze harten, gedachten en gebeden zijn we bij de families en vrienden die bij deze ongelooflijke tragedie zijn betrokken”, aldus Kansas City.