Acteur Jeroen Willems (50) overleden - Jubileumgala theater Carré afgelast

Jeroen Willems is overleden aan een hartstilstand.
Jeroen Willems is overleden aan een hartstilstand. Foto ANP / Kippa / Sander Koning

Acteur Jeroen Willems is vandaag onverwacht op vijftigjarige leeftijd overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van het Amsterdamse theater Carré. Hij werd onwel tijdens een repetitie voor het 125-jarig jubileum van Carré.

Volgens belangenvereniging voor acteurs Acteursbelangen stierf Willems als gevolg van een hartstilstand, twitterde de organisatie maandagavond:

Twitter avatar Acteursbelangen Acteursbelangen Wat een verschrikkelijk nieuws! Acteur Jeroen Willems is overleden als gevolg van een hartstilstand.

Willems zou vanavond op de planken staan in Carré. Het gala ter ere van het 125-jarig jubileum van Carré vanavond gaat vanwege zijn overlijden niet door, heeft Carré besloten. De woordvoerder van Carré laat weten: “125 jaar Carré moet een feestelijke avond zijn, dat kan niet met dit sterfgeval.” Onder anderen koningin Beatrix zou bij het feest in Carré aanwezig zijn.

Willems ontving een Gouden Kalf in 2012

In 1994 ontving Willems de Mary Dresselhuysprijs voor beste acteur en in 1999 ontving hij een Gouden Kalf-nominatie voor de beste acteur in de korte film Zaanse Nachten. In 2001 werd hij weer genomineerd voor zijn rol in Nynke en in 2004 werd hij onderscheiden met de Louis d’Or voor zijn rol in La Musica Twee en voor de voorstelling Brel de Zoete Oorlog. In 2010 ontving Willems een Gouden Kalf voor beste mannelijke bijrol als Claus in Majesteit. In 2012 won hij een tweede Gouden Kalf, voor zijn hoofdrol als beste acteur in de film Cop vs Killer.

Willems, in 1962 geboren in Maastricht, doorliep de Toneelacademie Maastricht en begon zijn carrière bij Theatergroep Hollandia. Daar was hij onder andere te zien in theaterproducties als Twee Stemmen en La Musica. Hij werkte ook bij gezelschappen als Zuidelijk Toneel Hollandia en Het Nationale Toneel.

Daarnaast speelde hij in televisieseries als Bij Ons in de Jordaan, Stellenbosch, Bellicher, De Troon en Lijn 32. Ook vertolkte hij rollen in films als De Passievrucht, Brel (als Jacques Brel), Ocean’s Twelve, Zomerhitte, Komt een vrouw bij de dokter en Simon. Dit jaar was Willems nog te zien in de televisiefilm Cops vs Killer.

Ook zong Jeroen Willems in de leader van de serie Annie M.G. uit 2010:

Bekend Nederland reageert geschokt

Bekend Nederland reageert geschokt op de dood van Jeroen Willems:

Twitter avatar GVerbaan Georgina Verbaan Jeroen Willems overleden?! Dat kan niet waar zijn. Zo’n lieve man en geweldig acteur. Wat een schok. Is het echt waar?
Twitter avatar RobertdeHoog Robert de Hoog Ik ben er kapot van. Jeroen Willems is overleden. Wat verschrikkelijk. Wat een mooi, lief mens en een fantastisch acteur!
Twitter avatar WilliamSpaaij William Spaaij Jeroen Willems in zijn vertolking van Brel was onnavolgbaar! Elke keer dat ik hem sprak heb ik nooit durven zeggen dat hij mijn idool was..
Twitter avatar caricevhouten Carice van Houten Jezus. Lieve, mooie Jeroen. Twee dagen geleden stonden we nog te dansen. Rust zacht.