Minstens zeven vermisten na instorten drukke verkeerstunnel Japan

Reddingswerkers en brandweer bij de ingang van de Sasago Tunnel op de Chuo Expressway in Otsuki, Yamanashi. Foto AP / Kyodo

Zeven mensen worden vermist na het gedeeltelijk instorten van een drukke verkeerstunnel 80 km ten westen van Tokio. De zoektocht naar overlevenden is gestaakt vanwege nieuw instortingsgevaar. Onbekend is waardoor de tunnel instortte.

Reuters meldt dat er zwarte rook opsteeg uit de 4,7 km lange tunnel in het Yamanashi prefectuur. De tunnel maakt deel uit van de weg die Tokio met het westen van het land verbindt. Twee gewonden zijn door reddingswerkers uit het puin gehaald. Een van hen vertelt tegenover de Japanse nieuwsdienst NHK dat ze geen idee heeft wat er met haar vijf medepassagiers is gebeurd.

Automobilisten die aan het vallende puin wisten te ontsnappen moesten door het donker de tunnel uit zien te lopen. Auto’s hebben volgens ooggetuigen vlam gevat. Het blussen duurde volgens de brandweer enkele uren.

Het ongeval is het grootste in zijn soort sinds in 1996 een tunnel instortte en twintig mensen omkwamen.

    • Jules Seegers