Liquidatie in Diemen-Noord - ‘geen bekende van Badr Hari’

Onderzoek aan de Rietzangerweg waar Brisbane in zijn auto doodgeschoten is. De auto stond op de oprit van zijn huis. Er is een tent over heen geplaatst.
Onderzoek aan de Rietzangerweg waar Brisbane in zijn auto doodgeschoten is. De auto stond op de oprit van zijn huis. Er is een tent over heen geplaatst. Foto ANP / Evert Elzinga

Een man is vanochtend in Diemen-Noord doodgeschoten terwijl hij in zijn auto zat. Vermoedelijk gaat het om een liquidatie. De man is de veertigjarige Patrick Brisbane, een bekende van de politie, en van kickbockser Badr Hari.

Brisbane werd rond half negen vanochtend gevonden in de auto, op de oprit van zijn woning aan de Rietzangerweg. De schietpartij zou al een paar uur eerder zijn geweest. Buurtbewoners vertelden tegen stadszender AT5 dat hij nog rechtop achter het stuur zat. Een zijruit van de auto was volgens hen kapot. Sommigen zouden schoten hebben gehoord, maar dachten dat het vuurwerk was.

Gearresteerd voor cocaïnehandel

Brisbane is eerder gearresteerd in verband met de invoer van 130 kilo cocaïne, maar werd daarna weer vrijgelaten. Nieuwe Revu schreef vorige week een artikel over ‘de foute vrienden van Badr Hari’. Op basis van politieverhoren meldde het blad dat Hari over Brisbane zei dat het algemeen bekend is dat er geld in zijn plafond zat, zo schrijft Novum. Ook zou Hari hebben gezegd dat er geruchten gaan dat Brisbane aan “transporten” doet.

Kort geleden ook liquidatie in de buurt van Amsterdam

Twee weken geleden werd in Badhoevedorp Remco H. doodgeschoten, lid van een criminele familie. Zijn vader Ruud H. zit vast voor cocaïnesmokkel. Hij zou volgens kroongetuige in het liquidatieproces Peter La S. op de lijst staan om vermoord te worden. Een van de twee mensen die bij de schietpartij gewond zijn geraakt zou broer Martin H. zijn.

Update maandagmiddag 3 december 12.30 uur

De advocaat van Badr Hari, Bénédicte Ficq, laat vanmiddag weten in een verklaring dat Brisbane geen kennis van Hari was: “Badr Hari kende Brisbane niet”. Wel zou hij op vragen van de politie tijdens zijn verhoor in oktober Brisbane hebben genoemd. De 40-jarige crimineel zou iets over Hari hebben beweerd, waarop Hari ontkennend reageerde: “Welke Patrick? Wie is die Patrick? Is het die Patrick bij wie ze dat geld in het plafond gevonden hebben?”

Ficq laat weten dat Hari ten onrechte wordt gekoppeld aan personen en zaken waar hij niets mee te maken heeft.

    • Mirjam Remie