Van der Vorm wint slag om grote boten

Martijn van der Vorm is niet de meest bekende bestuursvoorzitter van een Nederlandse beursgenoteerde onderneming, maar wel een hele handige. Zijn beleggingsmaatschappij Hal, voorheen Holland-Amerika Lijn, is de spil in een overnamegevecht dat afgelopen maandag begon met een bod van baggeraar Boskalis op zeetransporteur Dockwise. Het baggerbedrijf uit Papendracht biedt 17,20 euro per aandeel. De premie van ruim 30 procent op de gemiddelde koers van Dockwise is goed nieuws voor Van der Vorm. Hal bezit bijna 32 procent van de aandelen in Dockwise. Overigens is Hal ook al jaren grootaandeelhouder van Boskalis met een belang van bijna 34 procent. Het beste nieuws voor Van der Vorm is dat zowel de koers van Dockwise als de koers van Boskalis flink is gestegen. Mede door deze dubbele winst op de beursvloer steeg het aandeel Hal tot de hoogste koers van dit jaar. Boodschap aan de belegger: Hollands glorie is bij Hal in goede handen.