Theater

Small World van Boogaerdt/Vanderschoot. Tournee t/m 16/2 Inl.: bvds.nu.

NRC Handelsblad Het ontbreekt Small World aan een dwingende vorm, die het onderwerp onontkoombaar maakt. Nu kun je je te gemakkelijk distantiëren. Want hoezo is er eigenlijk sprake van ‘Disneyficatie’? Twijfel aan de urgentie van het thema wordt deze voorstelling fataal.**

VolkskrantBoogaerdt en Van Der Schoot veroordelen niet, ze stellen iets aan de orde. Ze verbazen ons, ze vragen ons om mee te denken. Ze confronteren. Ze maken theater. Ze zijn eigen. Eigenzinnig. Ze zijn goed, steengoed.*****

TrouwDe bedoeling schemert er doorheen, maar een onontkoombare confrontatie is iets anders. Te veel wordt overgelaten aan een snelle herkenning van stereotypen, te weinig sturende lijn aangebracht. Wel zijn er een paar ijzersterke scènes waarin fluwelen pret en destructieve hang naar spektakel gevoelig botsen.***