Natte sneeuw op komst

Winterweer wordt het voorlopig niet, maar aan de winter doet het wel af en toe denken. Omdat de bovenlucht koud is, ontstaan boven het warme zeewater diverse buien die met de westelijke tot zuidwestelijke wind het land opkomen. Af en toe trekt een storing mee die de buiigheid even laat opleven. Dan is er ook kans op hagel of natte sneeuw.

Vanavond en in de komende nacht naar zondag passeert zo'n storing. Er komen dan ook diverse buien voor die in het binnenland met natte sneeuw gepaard kunnen gaan. In de opklaringen tussen de buien door koelt het af tot dichtbij het vriespunt, aan zee blijft het wat warmer.

Morgen, zondag, ligt een klein lagedrukgebied boven het noordoosten van het land. Eromheen draaien wolkenvelden waaruit vooral in de kustgebieden een paar buien vallen. De nadruk lijkt daarbij op het zuidwesten te liggen. Tijdens buien is er opnieuw kans op hagel en natte sneeuw. In het binnenland overheersen de droge perioden en overal komt de zon er wel af en toe door. De temperaturen lopen uiteen van 3 graden in het noordoosten, waar de wind noordoostelijk is, tot 6 of 7 graden in het westen, bij een noordwestenwind. Ook begin volgende week is het relatief koud voor begin december.

Maandag trekt een gebied met regen over, regen die in het binnenland door natte sneeuw kan worden voorafgegaan.