Matte magie

None

De zoektocht naar de juiste teint uit een potje (een kleur die je eigenlijk niet ziet, maar wel je eigen vale huid verbergt), is bijna net zo’n uitputtende queeste als het vinden van de perfecte spijkerbroek (Lieve Tommy Hilfiger, wilt u alstublieft nooit de Rhonda Bootcut uit het assortiment nemen, want anders moet ik weer van vooraf aan beginnen).

Nude Magique van L’Oréal (13,99 euro, 30 ml) is een crème die belooft zich aan te passen aan ieders eigen huidskleur. Ik ben verrukt over het resultaat. Hij voelt vederlicht en het lijkt warempel mijn eigen kleur wel, maar dan heel egaal. Misschien een tikje mat, maar dan hoef ik ook niet meer af te poederen.

Het oordeel van de echte make-updeskundige in huis is anders: „Veel te mat”, zegt mijn 16-jarige dochter die me doorgaans terugfluit als ik met een glimmende huid het huis dreig te verlaten. Ik had haar deze tube cadeau willen doen, in de hoop dat ze niet meer die dikke laag foundation op haar porseleinen smoeltje smeert. Nu ja, zij heeft weer het geluk dat ze in elke skinny jeans past.

    • Monique Snoeijen