Kortkolom sport

Oud-rechter leidt UCI-commissie

Rotterdam. De UCI heeft gisteren de drie leden bekendgemaakt van de commissie die onderzoek gaat doen naar de rol van de wielerunie in de dopingzaak rond Lance Armstrong. Philip Otton, een Britse oud-rechter, wordt de voorzitter van de onafhankelijke commissie. De Britse parlementariër Tanni-Grey Thompson, een voormalig paralympiër, en de Australische advocaat Malcolm Holmes gaan Otton bijstaan. Zij zijn gekozen door het mondiale sporttribunaal CAS. Het drietal gaat tussen 9 en 26 april hoorzittingen houden in Londen. Op 1 juni worden de bevindingen gepresenteerd. (Novum)

NOS: samenvattingen vooetbal behouden

Rotterdam. De NOS gaat ook vanaf het seizoen 2014/2015 proberen de samenvattingen van wedstrijden in de eredivisie te blijven uitzenden. Dat zegt algemeen directeur Jan de Jong vrijdag in een reactie op het nieuws dat medianetwerk Fox definitief een meerderheidsbelang heeft verworven in Eredivisie Live. „We zitten nog in de wedstrijd dus we gaan proberen de rechten te behouden”, zei hij op Radio 1. De rechten van de samenvattingen komen in 2014 weer op de markt. (Novum)

Van Bommel onzeker, Willems terug bij PSV

Rotterdam. Het meespelen van Mark van Bommel en Dries Mertens bij PSV in de Eredivisietopper tegen Ajax zaterdag is nog onzeker. Dat zei trainer Dick Advocaat op een persconferentie. Het tweetal sloeg vrijdag de training over. Aanvoerder Van Bommel kampt met rugproblemen, terwijl Mertens last heeft van zijn lies. Linksback Jetro Willems is hersteld van een spierblessure en keert in Amsterdam terug in de basis. (Novum)

Zwolle en VVV spelen doelpuntloos gelijk

Rotterdam. Her eredivisieduel tussen PEC Zwolle en VVV-Venlo is vrijdagavond in een 0-0 gelijkspel geëindigd. PEC Zwolle verzuimde voor ruim tienduizend toeschouwers het gat met de nummer zeventien van de eredivisie groter te maken. PEC Zwolle staat nu op de veertiende plaats met dertien punten. (NRC)