Kidsflits

Het paard van Sinterklaas (Mischa Kamp, 2005).

Mooie, ontroerende film over de 6-jarige Winky Wong, dochter van een echtpaar dat een Chinees restaurant runt. Winky vertelt het verhaal over haar ouders (die het in Nederland al net zo moeilijk vinden als zij), over het buurmeisje met haar frisse Marokkaanse vriendje, over haar nieuwe school, en de plagerige kinderen.Zaterdag, Ned.3, 15.30-16.55 uur

Wall E (Andrew Stanton, 2008). Computeranimatiefilm van Pixar over twee robots die verliefd worden. In 2775 heeft de mensheid de aarde al 700 jaar verlaten omdat die een onleefbare rotzooi is geworden. Het aandoenlijk opgewekte vuilnisrobotje Wall E is sindsdien bezig om die rotzooi op te ruimen.

Zaterdag, SBS6, 20.00-22.00 uur

Junior Eurovisie Songfestival. Verslag van de finale in de HMH in Amsterdam. Er zijn twaalf deelnemers. Nederland wordt vertegenwoordigd door Femke met het lied ‘Tik tak tik’. Zaterdag, Ned.1, 20.20-22.25u.