Floriade ontkent miljoenenverlies

President Abdullah Gul van Turkije, echtgenote Hayrunnisa en koningin Beatrix bekijken het Nederlands paviljoen op de Floriade, eerder dit jaar in Venlo. Foto ANP / Robin Utrecht

De Floriade in Venlo heeft dit jaar geen miljoenenverlies geleden. Dat zegt een woordvoerder van de wereldtuinbouwexpositie in reactie op berichtgeving in Limburgse media. Daar wordt gesteld dat de Floriade is afgesloten met een exploitatietekort van zo’n negen miljoen euro.

Het Limburgs Dagblad zegt zich te baseren op “ingevoerde bronnen”. Maandag zouden de gemeenteraden van Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venray en Gennep over het verlies worden geïnformeerd.

“Feitelijk onjuist”, aldus de zegsman van de Floriade tegenover persbureau Novum. “Wij hebben de balans nog niet opgemaakt en het is veel te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen.” Wel zegt de woordvoerder dat door het slechte weer er is gebleken dat de ruim twee miljoen bezoekers minder geld hebben uitgegeven op de expositie. “Maar dat is maar een deel van de begroting.”

De organisatie zegt er vanuit te gaan mogelijk quitte te spelen of een kleine winst te behalen, maar ook een klein verlies behoort tot de opties. De definitieve financiële resultaten worden naar verwachting pas opgemaakt in mei of juni van volgend jaar, laat de woordvoerder weten.

    • Pim van den Dool