film

Cave of Forgotten Dreams. Regie: Werner Herzog.In 13 bioscopen.

NRC Handelsblad

Herzog gebruikt de digitale 3D-techniek om de kijker de illusie te geven dat hij de grot van Chauvet daadwerkelijk kan betreden, en er een poosje kan ronddwalen. Simpel, maar dat werkt heel goed. Herzogs sympathieke geouwehoer leidt wat af aan de beelden.****

Trouw

Je zou het een religieuze, operateske ervaring kunnen noemen, die Herzog ons gunt, daar in die grot, langs de rivier de Ardèche, maar dan niet zonder het hoofdingrediënt: Herzogs gevoel voor humor.*****

de Volkskrant

Geen perfecte film, maar beter dan dit krijgen we de grot niet te zien, en dat is nog altijd niets minder dan een belevenis. Met muziek van de Nederlander Ernst Reijsiger die het grotgevoel (onder meer met sacrale zang) handig versterkt. ****