Expositie

Zarina Bhimji: Yellow Patch. T/m 31/3 in De Appel, Amsterdam. Inl: deappel.nl

NRC HandelsbladYellow Patch is een paradoxale mix van apocalyptische desolaatheid en sensuele betovering. De film is een politieke aanklacht, maar ontstijgt daar ook aan, net zo goed als hij ook ontstijgt aan het persoonlijke verhaal. Yellow Patch gaat over een niet te repareren breuk met het verleden, over verlies, rouw, angst en isolement en eenzaamheid, maar evenzeer over de zintuiglijke schoonheid van de wereld. ***

De VolkskrantSchijnbaar zonder commentaar tast haar camera langs de in onbruik geraakte ruimten, de muren, de decoraties, de meubels, de grootsheid van weleer. Meeslepend traag vervloeit het ene beeld in het andere, net zo lang tot het verval zich in je poriën nestelt, als een aanklacht tegen macht en misbruik.

Het ParoolEven mysterieus is de film Yellow patch van Zarina Bhimji. Zij maakte een poëtische studie van verval in India, vol associatieve beelden.