Eredivisie: FC Twente, Feyenoord én hekkensluiter Willem II winnen

In speelronde 15 van de Eredivisie heeft FC Twente na drie gelijke spelen weer eens gewonnen in de Eredivisie. De Tukkers waren met 2-0 te sterk voor ADO Den Haag. In Rotterdam won Feyenoord met 2-0 van RKC Waalwijk. Ook hekkensluiter Willem II wist te winnen vanavond. Tegen Heerenveen werd het 3-1.

FC Twente boekt weer eens zege tegen ADO

Twente begon voortvarend in de Grolsch Veste en was met name via twee kopballen van Leroy Fer dicht bij de openingstreffer. Uit een voorzet van Douglas kopte de middenvelder echter over, terwijl zijn tweede poging na een vrije trap van Tadic werd gepareerd door doelman Gino Coutinho.

De Tukkers konden de goede start geen passend vervolg geven, maar hadden aan de andere kant weinig te duchten van ADO, dat kort na rust een flinke domper te verwerken kreeg. Chery ging bovenop de voet van Robbert Schilder staan en werd door scheidsrechter Jan Wegereef bestraft met een rode kaart.

Twitter avatar Niekfct Niek Soooooooo dat was ook 100% rood! #tweado
Twitter avatar Hillebrand01 Hillebrand Koning Nou ja, dat was toch geen rood? #tweado

Ruim vijf minuten later stond het 1-0. Tadic profiteerde van goed werk van Bulykin en schoof de bal van dichtbij in de verre hoek. De Rus raakte zelf de paal na een voorzet van Schilder, maar tot onvrede van McClaren slaagde de thuisploeg er niet in aan het doelsaldo te werken.

Twitter avatar MelvinPlatje1 Melvin Gerritsen Hoppppaaa dusan Tadic, 1-0 #tweado der op en der over, come on you boys is red!!!!!!!

De Engelse coach haalde verdediger Rasmus Bengtsson naar de kant ten faveure van aanvaller Luc Castaignos, maar de tweede treffer viel pas zeven minuten voor tijd. Bulykin werd aangespeeld door Fer en was in tweede instantie succesvol.

Twitter avatar JesperTimmerman Jesper Timmerman Hoppaaaaa!! Bulykin!! Russisch Monster!! 2-0!! #tweado

Pellè helpt Feyenoord langs RKC

Feyenoord won de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk eenvoudig met 2-0 gewonnen in de Eredivisie. Graziano Pellè was de matchwinner voor de Rotterdammers. De Italiaanse spits, die nu al tien competitiegoals op zijn naam heeft staan, opende de score op slag van rust en was in de 57e minuut opnieuw trefzeker.

De ploeg van trainer Ronald Koeman begon sterk in de Kuip, maar Jordy Clasie en Ruben Schaken wisten doelman Jeroen Zoet niet te verschalken. Vlak voor rust brak Pellè de ban door een voorzet van Clasie binnen te koppen. De bezoekers hadden daar voor rust weinig tegenover kunnen stellen.

Twitter avatar geert83 Geert de Kool Goed moment voor de 1-0! Pelle weer uiteraard! Dikverdiend, nu rust. #feyrkc

In de tweede helft kreeg Schaken kans om de score te verdubbelen, maar daar moest opnieuw Pellè aan te pas komen. De Italiaan controleerde een voorzet van Schaken en trof doel. De Waalwijkers, waar Ronalds broer Erwin aan het roer staat, was niet bij machte nog iets aan die achterstand te doen.

Twitter avatar Marsudan Mariska Een cadeautje van Pelle voor de dames :D 2-0! #ladiesnight #feyrkc

Hekkensluiter Willem II verrast Heerenveen

Willem II heeft vanavond voor eigen publiek zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Jurgen Streppel won met 3-1 van sc Heerenveen. Alfred Finnbogason maakte na de openingstreffer van Virgil Misidjan nog gelijk voor de Friezen, maar dankzij Hans Mulders en Aurélien Joachim bleven de punten in Tilburg.

Twitter avatar Piterr Piter Dit is misschien wel de allerzwartste dag in mijn al even zo zware bestaan als fan van sc Heerenveen. #wilhee

Heerenveen zag een sterke openingsfase bijna beloond worden met een treffer van aanvoerder Ramon Zomer, maar zijn schot belandde op de paal. Aan de andere kant was de eerste de beste mogelijkheid direct raak. Misidjan krulde een vrije trap in de kruising.

Na rust was Misidjan dicht bij de 2-0, maar hij had geen oog voor zijn medespelers. Finnbogason bracht de ploeg van coach Marco van Basten vervolgens langszij, maar in de slotfase waren Mulder en Joachim trefzeker.

Willem II, dat vorige week al een punt pakte tegen Heracles Almelo, behaalde in vijftien wedstrijden tien punten en komt daarmee op gelijke hoogte met nummer zeventien Roda JC. Heerenveen blijft steken op de dertiende plaats met veertien punten.

De wedstrijdverslagen komen van persbureau Novum.

    • Lex Boon