Dochter: ‘Gezellig, al die mensen’

Kitty Suselbeek (27). Ze werkt sinds haar vijftiende in het kledingverhuurbedrijf van haar familie, soms fulltime, soms als hulpkracht.

„Als je vader je baas is, vraag je veel meer door. Waarom is dat nou zo? Waarom moet het op die manier? Je wilt de logica achter de werkwijze snappen. Ik wil graag eens een vreemde als baas hebben. Kijken hoe dat is. En ook om te leren hoe het straks moet als ik de baas ben. Dan heb ik meer voorbeelden dan alleen mijn vader.

„Voorlopig wil ik dingen doen die ik leuk vind. Ik kan mijn hele leven nog in de winkel staan. Ik heb het modelyceum gedaan en grimeer- en haarstylingcursussen. Dan kun je klanten beter adviseren. Voor ik de zaak overneem wil ik nog een paar jaar in de kinderopvang werken. Mijn vader stopt voorlopig toch nog niet. Ik vind kinderen geweldig, zo lekker onbevooroordeeld.

„Mensen die een verkleedfeestje hebben en bij ons komen om wat uit te zoeken, kunnen hier uren staan passen. Een goede work-out, want je rent je rot door alle magazijnen op zoek naar Superman kleding. Oh nee, toch Spiderman, of doe toch maar Tirol. Het is heel gezellig, al die mensen in de winkel met een ander pak aan. Een paashaas naast een man in een jacquet. Iedereen kletst met elkaar. Wat voor feestje heb jij? Wat ga jij doen?

„December is een drukke periode voor ons. Sinterklaas, Kerstmis, galafeesten. Bij een Kerstmanpak is het niet zo belangrijk of het er écht uit ziet, bij Sinterklaas is dat natuurlijk een ander verhaal. Dat moet helemaal goed zijn. Het nadeel van Sinterklaaspakken is dat je er de rest van het jaar niets aan hebt. Dan nemen ze vooral veel plek in.

„Ik wil er niet over nadenken dat het bedrijf failliet kan gaan. Ik wil in ieder geval het honderdjarig bestaan halen. Dat is over zestien jaar. Maar het allermooist zou natuurlijk zijn om de zaak aan de vijfde generatie te kunnen overdragen.”

    • Barbara Rijlaarsdam