Demonstratie tegen politiegeweld na dood 17-jarige jongen

Station Hollands Spoor drie dagen nadat de 17-jarige Rishi werd doodgeschoten door een politieman. Foto ANP / Phil Nijhuis

Zo’n honderd tot tweehonderd mensen hebben vanavond in het Haagse wijkpark Transvaal gedemonstreerd tegen politiegeweld. De actie was een initiatief van vrienden van de 17-jarige Rishi die vorige week op station Hollands Spoor werd doodgeschoten door een agent.

Op Facebook hadden ruim 1400 mensen aangegeven naar de bijeenkomst te komen. Naar schatting kwamen er uiteindelijk ruim honderd tot tweehonderd.

De organisatie liet weten toch blij te zien met de opkomst. Vooral jongeren lieten zich bij de bijeenkomst zien. Er was sprake van een rustige sfeer en er werd niet gescholden, meldt persbureau Novum. Vrienden van de doodgeschoten Rishi hielden toespraken en er werden liedjes gezongen.

Reacties op de Facebookpagina voor de demonstratieReacties op de Facebookpagina voor de demonstratie

Vorige week hielden de vrienden van Rishi ook al een stille tocht. Daar waren ruim honderd mensen bij.

Geen wapen op zak

Rishi werd vorige week zaterdag rond 06.30 uur door een agent in zijn nek geschoten op het perron. Hij overleed korte tijd later in een ziekenhuis. De jongen zou hebben gedreigd met een vuurwapen, maar na onderzoek bleek dat hij geen wapen op zak heeft gehad.

Het Openbaar Ministerie is nog bezig met het onderzoek. De agent die schoot is in het onderzoek van de Rijksrecherche gehoord als verdachte.