Delta Lloyd: meer banen weg

Verzekeraar Delta Lloyd gaat de komende jaren honderden banen schrappen. Dat zegt bestuursvoorzitter Niek Hoek in een vraaggesprek met NRC Handelsblad. In de afgelopen jaren kromp de werkgelegenheid al met een kwart, tot 5.400 medewerkers. Topman Hoek verwacht dat die de komende jaren met nog eens „4 tot 5 procent per jaar” zal afnemen.

De inkrimping heeft volgens Hoek niets met de huidige economische crisis te maken. „Het is puur efficiëntie. En dat is nodig, want we willen de grootste worden.”

Bij concurrent Aegon werken wereldwijd 25.000 mensen, waarvan ruim 5.100 in Nederland.

Delta Lloyd heeft een financieel belang in Ajax van ruim 8 procent, goed voor 10 miljoen euro. Aegon heeft het sponsorcontract met Ajax opgezegd, maar Delta Lloyd neemt dat niet over. „Nee, dat is geen optie”, zegt Hoek. „We gaan door met watersport.” Delta Lloyd is al enige jaren sponsor van de zeilsport. Dat kost het concern zo’n 2 miljoen euro per jaar. Hoek: „Ajax zou het zes- of zevenvoudige daarvan zijn. Dat lijkt ons niet verantwoord.”

Interview Niek Hoek: Economie, pagina 2-3