De meteorologische winter is ingegaan en sneeuw is in aantocht

De meteorologische winter is vandaag begonnen en de sneeuw laat niet lang op zich wachten. Foto NRC / Arjan de Jongh

De meteorologische winter die vandaag is begonnen past goed bij de actuele weersverwachting. In de komende dagen kan het voor het eerst dit najaar op sommige plaatsen plaatselijk even wit worden door sneeuw. Vannacht is er in Zuid-Limburg kans op een dun laagje. Maandag kan het ook in het oosten van het land wit worden.

De verwachting voor de komende dagen door weeronline.nl:

  • Vanavond trekken vooral buien met een mengeling van natte sneeuw en regen over het land. Met temperaturen die dalen tot onder het vriespunt moeten weggebruikers rekening houden met gladheid.
  • Morgen kan eerst af en toe nog de zon tevoorschijn komen. Later vallen opnieuw buien met natte sneeuw en soms ook hagel. Zondagnacht blijft het droog en wordt het koud.
  • Maandag moeten automobilisten eerst hun ruiten krabben voor zij kunnen vertrekken. Overdag volgen weer winterse buien en in het oosten is kans op natte sneeuw. Het wordt 3-5 graden, maar door de stevige wind voelt het echter een stuk kouder aan.

De dagen daarna blijft het wisselvallig weer. Regelmatig trekken buien over het land, die bij tijd en wijle een winters karakter hebben. Overdag is het 4 à 5 graden, ’s nacht ligt het kwik rond of net onder het vriespunt.