22 en niet weten wat YOLO is!

In een tijdschrift staat een lijst met verklaringen voor afkortingen die jongeren gebruiken. Ouders snappen dan voortaan waar ze het over hebben. Ik ben 22, maar wilde weten of ik die woorden zou kennen.

BBL, BFF, HVJ, dat ging nog. Maar okken, osso en plox, geen idee. Mijn zusje van 19 zei al dat er tussen ons sprake is van een generatiekloof, want ik kende de opmerking YOLO (you only live once) niet. Schandalig natuurlijk. Maar ik kon me niet voorstellen dat ik de enige was.

Dus in een gesprek met klasgenoten wachtte ik het juiste moment af en riep toen: „YOLO!” Van de drie van de vier keken me verbaasd aan. „WAT zei je?” Gelukkig, ik ben niet als enige een beetje wereldvreemd.

(Voor andere 19-plussers: BBL = Be Back Later, BFF = Best Friend For Ever, HVJ = Hou Van Jou, okken = belazeren, osso = huis, plox = please. Zie ondermeer Wikipedia internetjargon. - Redactie)

Ikje inzenden kan via: www.nrc.nl/ik

    • Eveline Weerdenburg