ZombiU: Rated R en superspannend

None

Game

ZombiU

Ubisoft

Wii U

Nintendo maakt speelgoed, maar wel speelgoed dat games voor achttien jaar en ouder kan afdraaien. Zoals dit opvallend enge zombiespel ZombiU, waarin je een willekeurige overlevende door een postapocalyptisch Londen moet loodsen.

De overlevende moet zichzelf in veiligheid brengen met hulp van een apparaat dat verdacht veel lijkt op een GamePad: ZombiU doorbreekt op deze manier in wezen de ‘vierde muur’. Hou je de GamePad voor je gezicht om de omgeving te scannen op relevante voorwerpen, dan zie je het personage op je tv dit ook doen.

Superspannend: gebruik je de GamePad, dan gaat het spel gewoon door en kun je zomaar worden beslopen. Voor je het weet ben je ook een zombie... en speel je verder als een nieuwe, willekeurige overlevende. Met een beetje geluk vind je je oude zelf terug, en kun je je naarstig verzamelde spullen van hem of haar afpakken.

    • Niels `t Hooft