‘We willen geen tandeloze tijgers zijn’

Dave van der Pol (27) neemt de ‘operatie verjonging’ bloedserieus. „Jongeren moeten bestuurlijk het heft in handen krijgen en niet op het kinderzitje van FNV-voorzitter Ton Heerts. Het gaat erom, dat we zelfstandig fietsen”. Van der Pol was van 2009 tot 2010 voorzitter van de ASVA studentenunie en is er nog steeds lid van. Hij is ook lid van de ‘Amsterdam Economic Board’, een overlegplatform van bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen over innovatiebeleid in de Amsterdamse regio. „Daar vallen besluiten over de toekomst. En ook daar is het belangrijk dat jongeren erbij betrokken zijn. Voor beide vakcentrales geldt dat de bestuurlijke top verjongd wordt. Als zich een kans voordoet en er komt een vacature vrij, dan zal ik er serieus over nadenken. We moeten onze strategie goed inkleden. We willen geen tandeloze tijgers in een verder verouderde vakbondsorganisatie zijn.”