Uitgelicht

Film

Magicians (Andrew O’Connor, 2007, GB). Britse goochelfilm met het duo David Mitchell en Robbert Webb, een vernietigende parodie die films op de hak neemt door ze zo precies mogelijk te imiteren. RTL7, 22.00-23.45u.

Dirty Mind (Pieter Van Hees, 2009, B). Vehikel voor cabaretier Wim Helsen. Bij een ongeluk op de set van een zesderangs actiefilm loopt Diego (Helsen) een hersenbeschadiging op. Zijn persoonlijkheid verandert volkomen. Sukkel Diego wordt de rap babbelende seksmaniak Tony. Neurochirurg David Vandewoestijne (Peter Van Den Begin) ziet in Diego’s frontaalsyndroom een kans om zijn controversiële theorieën over agressie en de mannelijke natuur te bewijzen. Eén, 23.20-01.05u.

De helaasheid der dingen (Felix Van Groeningen, 2009, B/NL). Fantastische verfilming van het boek van Dimitri Verhulst (2006). In een raamvertelling kijkt de volwassen Gunther (Valentijn Dhaenens), succesvol schrijver, terug naar 1986, het jaar waarin hij naar een jeugdinrichting ging. Hoe wrang ook, het was zijn redding uit een uitzichtloze jeugd. In de sterke finale steekt Gunther een monoloog af tegen zijn demente oma, terwijl zijn ooms al richting biertap zijn.Ned.2, 00.15-01.55u.

Informatief

Park Avenue. Documentaire van Alex Gibney, waarin hij onderzoekt of iemand die geboren wordt aan Park Avenue in de Bronx kans heeft ziet zich omhoog te werken naar een appartement aan Park Avenue in Manhatta – bijvoorbeeld op nummer 740, waar louter miljardairs wonen. Terwijl een van de zeven Amerikanen om te kunnen overleven afhankelijk is van voedselbonnen, is er een groepje van slechts 400 rijken dat gezamenlijk meer inkomen vergaart dan de 150 miljoen armsten van het land. Ned.2, 23.15-00.15u.

Amusement

De tv-jaren van... Hans Wiegel. Luchtig televisieprogramma waarin een bekende Nederlander zijn of haar meest memorabele fragmenten kiest. Met onder meer fragmenten van een beroemd debat in Groningen in 1972 tussen de toenmalige VVD-lijsttrekker Wiegel en PvdA-voorman Joop den Uyl, plus stukjes uit Keeping Up Appearances en van cabaretier Frans Halsema. Ned.2, 18.00-18.20u.

Les hommes de l’ombre. Deel 3 en 4 van dramaserie die zich afspeelt in de top van de Franse politiek. Nadat bekend is geworden dat de vermoorde president een verhouding had met Anne Visage (Nathalie Baye) lijkt dat funest voor haar kandidatuur. Simon Kapita (Bruno Wolkowitch) is een belangrijke getuige van de moordaanslag op het spoor. In deel 4 resteert nog één week voor de eerste ronde van de verkiezingen. Simon en Apolline (Valérie Karsenti) maken zich op om de waarheid omtrent de moord op de president te onthullen. TV5, 21.00-22.50u.