Super Mario: prima gamevakmanschap

None

Game

New Super Mario Bros. U

Nintendo EAD

Wii U

De afgelopen zes jaar bracht Nintendo vier New Super Mario’s uit, waarvan de voorlaatste deze zomer verscheen op de Nintendo 3DS.

De formule staat vast: elementen uit de ‘Mario-platformers’ van de jaren tachtig en negentig worden geremixt met een vleugje nieuws. De levels zijn makkelijk uit te spelen, maar niet als je de drie speciale munten wilt verzamelen. Toch is iedere aflevering weer leuk, een kwestie van videogamevakmanschap. Want wat zitten ze goed in elkaar!

Het vleugje nieuws pakt dit keer goed uit, zoals de mogelijkheid om te veranderen in een vliegende eekhoorn. Ook zitten de levels dit keer vol met enorme, bewegende onderdelen, wat niet alleen een geslaagd spelelement oplevert, maar ook een indrukwekkend visueel effect.

Sowieso is het een openbaring om Super Mario te spelen in hoge resolutie, na bijna dertig jaar van grove pixels. Al is spelen op de GamePad verrassend verleidelijk, hoewel de resolutie daarop lager is dan op een HDTV.